Scrisoare deschisă – 18 august 2012

Către,

Administraţia Prezidenţială a României – Cancelaria Preşedintelui

Parlamentul României – Senatul României – În atenţia Preşedintelui Senatului

Parlamentul României – Camera Deputaţilor – În atenţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor

Guvernul României – În atenţia Primului Ministru

Mişcarea Euro-Civică Română (MEUR), ca reprezentant al unui segment educat al societăţii civile, luând act de disfuncţionalităţile unor instituţii centrale ale statului cu efecte negative asupra bunului mers al societăţii româneşti şi al statutului de cetăţean român şi european, solicită instituţiilor reprezentative ale statului: Parlamentului României (prin Senat şi Camera Deputaţilor), Guvernului României şi Instituţiei Prezidenţiale a României să ia act de cererea noastră şi să dispună:

1. Demiterea conducerii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru totala lipsă de interes privind actualizarea listelor permanente şi speciale pentru alegerile locale, referendum şi alegerile parlamentare.

2. Demiterea în bloc a Curţii Constituţionale a României (CCR) şi tragerea la răspundere a membrilor acesteia pentru următoarele:

  • Inconsecvenţă decizională privind hotărârea de la referendumul din 2009 care s-a făcut fără prag electoral şi cea de la referendumul din 29 iulie 2012 când s-a impus un prag electoral.
  • Sfidarea cu bună ştiinţă a unei prevederi constituţionale care specifică faptul că orice prevedere din legislaţia europeană primează în faţa legislaţiei interne româneşti. Art. 148 alin. 2: „Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
  • La stabilirea pragului electoral CCR nu a precizat clar la ce tip de electorat s-a referit (la cel de la recensământul din noiembrie 2011 sau la care anume).
  • Când s-au prezentat rezultatele referendumului, CCR, cu bună ştiinţă, pentru a încurca lucrurile, a evitat un răspuns clar privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie 2012, creând astfel haos in societatea română şi plasând România în sfera ţărilor fără autoritate în guvernare, ceea ce a atras implicarea altor state în soluţionarea problemelor litigioase din România, lucru inadmisibil.
  • Lipsa corectitudinii în înscrisurile trimise instituţiilor abilitate ale statului (Guvern, Monitor Oficial, erate care de fapt nu sunt erate).
  • Lipsa de profesionalism vizibilă pentru toţi membrii, manifestată în acordarea verdictelor tehnice care capătă în accepţiunea CCR un verdict decizional.

3. Demitere în bloc a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru următoarele motive:

  • O înţelegere defectuoasă a stării de independenţă prin care se sfidează atât stabilitatea guvernamentală cât şi interesul cetăţeanului român. CSM trebuie să fie dependentă de cetăţean şi nu independentă faţă de cetăţean şi de societatea civilă.
  • Motivând în mod nejustificat vacanţa judecătorească, CSM a contribuit la accentuarea haosului politic în România, neimplicându-se în desemnarea Ministrului Justiţiei şi mai grav, refuzând să se implice de urgenţă la cererea Instituţiei Administraţiei Prezidenţiale în soluţionarea problemelor decizionale care-i revin de drept, amânând în mod nejustificat un răspuns clar şi sfidând totodată cerinţele Instituţiei Prezidenţiale în a da curs problemelor care cad în responsabilitatea CSM.

4. Demiterea de îndată a Procurorului General al României Laura Codruţa Kovesi pentru:

  • Aroganţă faţă de cetăţeanul şi societatea română prin refuzul de a da curs cererii Instituţiei Prezidenţiale de a explica implicarea procurorilor DNA şi a parchetelor în anchetarea unor eventuale fraude în procesul electoral din timpul referendumului din 29 iulie 2012.
  • Atitudinea arogantă şi sfidătoare la adresa Instituţiei Prezidenţiale a României o considerăm ca o sfidare la adresa interesului cetăţeanului şi al societăţii, iar lipsa motivării şi explicării privind implicarea procurorilor DNA în această acţiune o considerăm ca un act de teroare juridică şi de abuz la adresa populaţiei, de care facem direct răspunzător Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi.

Având în vedere că noi, cetăţenii României, prin calitatea de contribuabili, asigurăm plata salariilor acestor demnitari, constatând totodată şi lipsa de performanţă profesională asociată cu ignoranţa şi aroganţa, cerem demiterea lor, anchetarea pentru abuz profesional şi înlocuirea celor care se fac vinovaţi de lipsă de profesionalism cu specialişti care şi-au manifestat prezenţa de mulţi ani pe scena României, dar care nu sunt luaţi în considerare.

Solicitarea noastră are în vedere promovarea performanţei profesionale în toate instituţiile publice, care trebuie să fie elementul esenţial pentru viitorii conducători ai instituţiilor nominalizate.

Specificăm faptul că este imperios necesar să daţi curs acestor solicitări, întrucât lipsa de profesionalism a personalului din instituţiile menţionate, identificată de noi, a adus grave prejudicii de imagine României înjosind în mod nejustificat toate instituţiile centrale de conducere ale României, cât şi statutul de dublu cetăţean român şi european al fiecărui individ din România.

Mişcarea Euro-Civică Română

64 comments:

  1. Subscriu si sustin.

    ReplyDelete
  2. Orice scrisoare trebuie semnata, anonimele NU SE IAU IN CONSIDERARE! Deci, sunt nule ! Adica exact ceea ce este si aceasta fituica fara valoare cu niste ineptii debitate de unii care probabil au un IQ care se apropie, cu indulgenta, de cel al unui oligofren. Autorul /autorii sunt niste nulitati , platite gras de cei care urmaresc subordonarea justitiei si de felix ,the idiot cat. Pe deasupra mai sunt si lasi ca nu au avut curaj sa se semneze. Eu cred ca sunt obiceiurile de cand trimiteai /trimiteati notele informative la securitate. Va este dor de acele vremuri, erati bine platiti !Asa cum se spune si in comentariul precedent ,s-ar impune sa faceti un control psihiatric ! URGENT !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mircea Vintilescu MEURAugust 19, 2012 at 2:06 AM

      Autorul acestei scrisori deshise nu este un simplu om, este rezultatul unor consultări largi cu membrii MEUR. Dacă Dumneavoastră consideraţi că prin indiferenţă şi înjosirea statului de cetăţean o să reuşiţi să vă prezentaţi cu mândrie în fata copiilor şi nepoţilor este problema singulară a fiecăruia. Dacă vocabularul civic al Dumneavoastră se rezumăî numai la ceea ce ştiţi să jigniţi mă întreb ce cultură aveţi. Eu ştiu că un cetăţean responsabil de soarta lui şi a semenilor din jurul lui presupune o implicare responsabilă la luarea deciziei. Ascunderea de această responsabilitate transformă cetăţeanul în personaj manipulabil, în spectator la propriul lui viitor. Numai Cei fără educaţie civică sau cu alte interese meschine pot debita inepţiile pe care cu multă inconştienţă le prezentanţi. Cred că abia acum conştientizaţi că societatea civilă în calitae de contribuabil are dreptul de a trage la răspundere pe cei care se consideră mai presus de lege şi probabil că frica vă dă fiori. Curajul de a polemiza fără argumente pe acestă problemă vă dezvăluie carenţa educaţiei civice care este bine să nu o tranferaţi şi copiilor sau nepoţilor. Dacă Dumneavoastră doriţi să rămâneţi ignoranţi la voinţa societăţii civile puţeţi să staţi comod cum de altfel sugeraţi după perdelele necunoaşterii. Este foarte greu pentru Dumneavoastră să-ţi asumi reponsabilitatea de cetăţean român şi european, cred că sunteţi obişnuiţi doar cu statul de balcanic obscur, vără aspiraţii de mai bine.

      Delete
    2. Văd că persoane needucate şi mai ales fanatice în ale PDL-ului au început să comenteze tot felul de inepţii pe această pagină. MEUR nu se adresează analfabeţilor şi nici celor care nu au o opinie proprie ci unui segment de populaţie cu educaţie civică şi morală. Aici nu este Facebook şi nici Twitter. Aşadar, cei care postaţi comentarii vă rugăm să folosiţi un limbaj adecvat. Părerile pro sau contra articolului vi le puteţi exprima şi într-un limbaj civilizat, astfel ca toată lumea să le poată citi. Libertatea de exypresie este liberă. Dar asta nu înseamnă că pe această pagină vom tolera jigniri şi tot felul de injurii la adresa membrilor MEUR sau a semnatarilor articolelor postate.

      Delete
    3. Către Cami: (numai reginele şi curvele semnează cu un singur nume şi cum în România monarhia a fost înlăturată... nu te bănui c-ai face parte din prima categorie)fără comentarii, că tot ai deschis vorba de cine semnează scrisorile. Mai bine treceai Anonim, mi se părea mai de bun simţ, în loc să faci apologia curajului de a semna ceva. Scrisoarea transmisă este semnată nu-ţi face probleme. Aici pe blog nu era să ocupăm locul cu semnăturile, nu au relevanţă. Sau cumva căutai nişte nume de care să te agăţi??? Că tot foloseşti flaşneta PDL-ului cu tot felul de inepţii şi presupuneri. Nu-ţi place ce citeşti, nu te obosi să jigneşti autorii sau semnatarii scrisorii că nici nu-i cunoşti. Câtă ură şi venin poţi avea în tine, Cami, ca să-ţi pierzi timpul scriind vrute şi nevrute??? Ceva mai constructiv nu poţi da din tine? Sau faci şi tu parte dintre cei care cred că "pulimea" nu merită respect?!

      Delete
    4. Mai Cami, du-te si fa nani. Esti depasita de situatie.

      Delete
    5. O fi Băse travestit în Cami că el e cu Felix motanul.

      Delete
    6. Păi nu vezi femeie că este semnată de Mişcare??? Sau te-a lovit orbul găinii?

      Delete
    7. O sti ea ce spune cand vorbeste de securitate poate a facut parte din ea ca prea le stie bine si cum astia sunt lasi toti, da vina pe altii. Cred ca nu a inteles nimic din textul scrisorii si e frustrata ca nici semnatura nu a descifrat-o. Schimba foaia, babo, e prea greu pentru tine ce se petrece in tara asta. Lasa pe altii sa le descifreze.

      Delete
  3. Bravo MEUR. Merita pusi la punct. Uite cine spune de control psihiatric. O neica nimeni!!! (Cami) Ca mi se face rau numai cand o citesc!!!

    ReplyDelete
  4. Sunt intru totul de acord cu voi. Fiti uniti. Lasati-i pe latratori deoparte. Noi sa mergem inainte.

    ReplyDelete
  5. Excelenta initiativa. Felicitari.

    ReplyDelete
  6. Atitudine aroganta si sfidatoare la adresa poporului, ei in concedii noi ne perpelim. Sa fie schimbati toti poate vin altii mai buni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa plece toti sa vina altii ca astia au facut numai nasoale

      Delete
  7. Deh fratilor asta a facut guvernarea pdl timp de 8 ani din care 3 cu un presedinte ilegitim care n-a fost ales in tara ci la Paris. A scos tot felul de intunecati la minte si rai la suflet CA CAMI - lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cacofonia merge cu băse...

      Delete
    2. Cand te gandesti ca mai sunt CA CAMI mii in tara asta...

      Delete
  8. Sa asteptam verdictul celor 9 de la CCR ca altceva nu ne ramane decat sa ne mancam intre noi pana atunci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să sperăm că va fi bine. Verdictul, nu mâncatul...

      Delete
  9. Prima condiţie a unui cetăţean responsabil este de a participa şi de a se implica responsabil în luarea deciziilor în cadrul comunităţii în care trăieşte. Refuzul de a participa activ şi responsabil la acest demers îl marginalizează şi îi conferă individului statutul de om manipulabil. Numai dumneavoatră vă puteţi stabili statutul. Personal vă urez succes în alegere, indiferent ce poziţie doriţi să ocupaţi.

    ReplyDelete
  10. Puteţi face comentarii şi pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/groups/122656924479308/ sau Twitter https://twitter.com/meur_13

    ReplyDelete
  11. Eu platesc taxe si impozite deci eu merit sa fiu luat in seama. Am votat DA la referendum. Ce fac astia cu votul meu?

    ReplyDelete
  12. De acord. Si eu vreau sa fiu luat in seama. Altfel nu ma mai duc la vot niciodata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ba sa mergem. Votul e singura noastra arma. Nu fiti dezamagit. Orice minune tine trei zile.

      Delete
  13. CRED ÎN SOCIAL-DEMOCRAŢIE, VREAU SCHIMBARE PE FOARTE BUNE, VREAU SĂ CRED CĂ VOM INCETA SĂ NE FURĂM CĂCIULA, CĂ VOM SCĂPA DE BĂSESCU ŞI DE TOATE, ABSOLUT TOATE PEDELEPRELE, DAR... : ÎN CARAŞ-SEVERIN, RĂMASĂ FEUDA AYATOLLAHULUI, NICI VORBĂ DE VREO SCHIMBARE, NICI VORBĂ !!
    UITÂNDU-MĂ-N JUR, EI BINE NU, NU S-A OPRIT JAFUL PEDELEPRELOR. CHIAR DACĂ VOPSIŢI ACUM ÎN FELURITE CULORI !! LA BUTOANE, ACEIAŞI BULANGII POLITICI CE ŞI-AU SCHIMBAT CULOAREA, NU ŞI NĂRAVURILE!!
    PĂREREA NOASTRĂ ÎNSĂ.... NU CONTEAZĂ !

    ReplyDelete
  14. Daca milioane de oameni sunt cercetati si eventual arestati pentru ca si-au exercitat dreptul la vot cum se face ca domnul Traian Basescu cand a iesit in mod public in ziua referendumului si a declarat in direct, ca isi indeamna alegatorii sa NU vina la vot, nu se afla nici macar sub vreo acuzatie de nici un fel ?

    ReplyDelete
  15. Bloggerii liberali protestează la C.C.R.

    ReplyDelete
  16. Am si eu doua intrebari pentru liderii europeni si americani:
    Mai pot romanii sa aleaga in mod democratic, prin vot, cine sa le fie presedinte?
    Daca cineva ar incerca sa impuna cu forta, in tarile voastre, un presedinte pe care poporul nu l-ar vrea cum ati reactiona?

    ReplyDelete
  17. ‎"Enoriașii vrânceni din Suraia au avut parte de un eveniment neplăcut de Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători creștinești. Aflați în biserică, la oficierea slujbei, aceștia au avut parte de o descindere a procuroril or DNA pentru a fi anchetați la modul cum au votat la referendumul de demitere a președintelui suspendat, Traian Băsescu.
    Trei procurorii DNA şi 9 poliţişti au mers la biserica din Suraia pentru a-i ancheta pe enoriași în legătură cu referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu. Slujba a fost întreruptă iar preotul a fost nevoit să iasă din biserică pentru a lămuri problemele. Credincioşii au fost vizibil deranjaţi de acţiunea procurorilor...."
    "Față de acest evenimet grav, petrecut într-un lăcaș de cult și într-o zi sfântă de sărbătoare a românilor, este de așteptat o reacție pe măsură din partea Bisericii Ortodoxe Române, poate chiar a Patriarhului Daniel. Nu este posibil ca slujba dintr-o biserică să fie pângărită de un grup de anchetatori fără Dumnezeu, coordonați de la centru de procurorul general, Codruța Kovesi și șeful DNA, Daniel Morar."

    ReplyDelete
  18. asta este problema in romania nu suntem uniti cum sunt grecii sau italienii sau libienii sau multi altii care au iesit in fata si au spus ce aveau de spus

    ReplyDelete
  19. Romania trezeste-te!!!!

    ReplyDelete
  20. HELLO ALL, WE ARE ROMANIAN ANONYMOUS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aveti dreptate: Basescu cu pdl au instituit o noua dictatura:Cine nu gindeste ca noi,este inpotriva noastra.

      Delete
  21. Atragem atenţia că postările care conţin greşeli gramaticale flagrante precum şi cele care conţin un limbaj injurios la adresa oricărei persoane vor fi şterse. Celor care nu sunt de acord cu conţinutul acestui blog le recomandăm să citească alte bloguri sau pagini care le sunt pe plac. Nu este nimeni obligat să citească toţi agramaţii şi nici să suporte limbajul injurios al unor oameni needucaţi care nu ştiu să se exprime democratic, folosind un limbaj decent. Chiar dacă aveţi o părere contrară comentariilor făcute până acum, exprimaţi-vă părerea într-o limbă românească clară, corectă, fără injurii, căci prima condiţie să vă numiţi români este a stăpâni limba maternă şi nu aceea de a o stâlci în fel şi chip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excelent MEUR. Pentru agramaţi există Facebook, că Twitter îi elimină ca spam.

      Delete
    2. De acord cu MEUR

      Delete
    3. Bravo oameni buni. Ţineţi-o tot aşa! Poate aşa scăpăm de: "Am DECÂT un leu" şi "N-am NUMAI o soartă"!

      Delete
    4. Sau "HABAR AM"!!!

      Delete
  22. O initiativa laudabila si justificata pe deplin. Felicitari !

    ReplyDelete
  23. Vise, vise, cu dureri şi bucurii
    Vise, vise, în adâncul inimii

    Era un cântec vechi pentru cei care-şi mai aduc aminte.

    Să vedem ce ne mai rezervă viitorul.

    ReplyDelete
  24. Alo, domnule premier şi ministru al justiţiei interimar, Ponta, vă anunţ că eu nu sunt de acord să plătesc, din banii mai, excursiile procurorilor prin curţile oamenilor. Că mie nu mi se recunoaşte, ca şi cheltuială, benzina cu care mă deplasez la clienţii sau potenţialii mei clienţi, în scopul desfăşurării activităţii firmei mele!

    ReplyDelete
  25. CSM tocmai ne arată că e o instituție băsistă la culme. În comunicatul postat azi pe siteul lor scrie negru pe alb: „CSM ia act cu profundă îngrijorare de declaraţiile şi acuzaţiile formulate de la nivelul preşedinţiei interimare a României, privind anchetele penale ce vizează aspecte ale procesului electoral din cadrul referendumului pentru suspendarea preşedintelui Romaniei, aflate în curs de derulare.”

    ReplyDelete
  26. SUBSCRIU FARA REZERVE
    Sa fie clar pentru toti: " Romania este a romanilor,a celor care muncesc,a celor care nu fura ; a celor care-si cresc copii cu greu dar cu dragoste ; a celor care rad,au prieteni si iubesc lumea ; a oamenilor frumosi la chip si suflet ; a oamenilor destepti ; a celor care se sacrifica pentru binele celor multi si napastuiti ; a celor care construiesc,creeaza,foreaza in adanc sau se inalta in fiecare zi pana la nori.Romania este a noastra ; Romania este a romanilor, este mandria noastra si o vom apara cu orice sacrificiu!”Prof.univ.dr.C.M.DRAGAN , 19.08.2012

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felicitări Domnule profesor. Cred că prin Dumneavoastră tineretul studios are ce învăţa. Aşa trebuie să ne comportămn societate toţi care avem studii universitare. Atât Dumneavoastră, cât şi noi trebuie să fim locomotiva societăţii, căci unii politicieni au dovedit foarte clar până astăzi că sunt ultimul vagon la un tren de marfă deraiat.

      Delete
  27. Fratilor,ceea ce si-a creat base in opt ani de zile nu se mai poate destructura, decat printr-o miscare similara celei din '89.Este adevarat,succesul de atunci s-a datorat si atitudinii,,pro''a ,,licuriciului ''....Da... si astazi, acesta este tot ,,pro'',dar pro base,asa ca... LA LUPTA EFECTIVA,PRACTICA, de unii singuri...Cu scisorlle,fac ,ce au facut cu voturile...!Hartie igenica pentru dobitoci si dobitoace din interiorul si exteriorul,ROMANIEI

    ReplyDelete
  28. Ne asteapta surprize mari si pentru cei din tabara DA si pentru cei din tabara NU. Asa ca, fiti pe faza toti. Acum se scrie adevarata istorie a Romaniei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este. Acum vom vedea adevarata fata a anului 2009 cu alegerea presedintelui si cu europarlamentara EBA. Cu documente in regula. Daca nu au tras cumva de timp ca sa ascunda probele. Ce justitie libera? A jucat totul pentru o singura echipa. Politizat totul pana in maduva oaselor. Au mintit si au furat incepand cu numarul si sufletele oamenilor din tara si pana la rezervele tarii, de care trebuia sa ne bucuram toti. Au vandut si pe mama si pe tata pentru ca sa-si puna odraslele la adapostul caldut al nestiintei celor care au mai ramas aici. SA RASPUNDA TOTI PENTRU MINCIUNILE DE 8 ANI SI MAI BINE. SA FIE JUDECATI SI SA LI SE IA AVERILE CARE SUNT DIN TRUDA POPORULUI, NU ALE LOR. Nici Ceausescu nu mintea asa in cincinalele lui odioase. Astia au intrecut orice limita de bun simt. Si ne-au si sfidat, scuipat, injurat, denigrat, prostit in fata si cu zambetul pe buze asta CA SA TRAIM BINE. RUSINEEEEEEEE !!!

      Delete
    2. Mortii sunt pe liste. NOI SUNTEM INCA VII. SI DE NE VOM SCULA PRE MULTI O SA POPIM.

      Delete
    3. Frati romani, nu merita sa ne certam pentru ca o gasca de hoti a bagat dracii in noi. Sa fim uniti. Sa mergem cu dreptatea si cu judecata dreapta. Asta au si vrut sa ne dezbine si sa ne stapaneasca. Sa le aratam ca avem mai multa minte ca ei. Ca nu ne pot dovedi pe toti 7,4 milioane. Ca nu mai suntem ca evreii inghesuiti in ghetouri si exterminati de un fanatic care viseaza cai verzi pe pereti. Omul e bolnav. Mai bine internati-l undeva si tratati-l. Un om normal nu-si omoara propriul popor.

      Delete
  29. Prigoana o face DNA. Asmutirea a facut-o CCR. Suspendatul isi freaca mainile satisfacut sub umbrela UE pentru vanzarea tarii. Romanii se bat pe forumuri iar eu ma intreb ce caut aici. Nici unii nici altii nu-s buni, dar decat in iad, mai bine in purgatoriu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strasnic ne mai freaca astia ridichea. Au si cui. Mamaligari toti. Dormim in post si istoria trece peste noi fara sa ne zguduie. Poporul a murit. Poporul invie. Traiasca poporul!

      Delete
  30. Nu suntem colonie UE ci membru cu drepturi egale. Nu e cvorum in UE nu e nici la noi. CCR isi bate joc de noi. CSM cica apara interesele tarii. Toti sunt politic pusi acolo. AEP ne mananca banii. Nimeni nu face nimic in interesul poporului. Toti spun ca se gandesc la noi, dar de fapt sunt preocupati cum sa ne extermine mai rapid pe toate planurile.

    ReplyDelete
  31. Stai ca trag... concluzia. Adica sa plece toti si sa vina alti hoti? Ai lor? Sau alti politici? Schimbarea regelui, bucuria nebunului. Da, o schimbare se impune. Schimbarea la fata. Macar ca vine aceeasi Marie cu alta palarie si tot se mai primeneste aerul in tara asta. Ca prea duhnea a ciocoi.

    ReplyDelete
  32. Romanii ar trebui sa se trezeasca.Dar cine?Din momentul in care invatamantul a fost pus pe branci,am inceput sa aruncam tot ce ne apartine ,sa ne transformam in lada de gunoi a Europei,sa uitam ce inseamna patriotism,sa alegem in fruntea noastra pe cei care stiu sa bea,sa injure,sa apreciem nonvalorile.Anormalul a devenit normal.

    ReplyDelete
  33. ŞTIRE IMPORTANTĂ
    PENTRU TOŢI MEMBRII ŞI SIMPATIZANŢII MEUR

    Mişcarea Euro-Civică Română (MEUR), manifestând consecveţă în demersul făcut prin SCRISOAREA DESCHISĂ, a finalizat procesul de înmânare directă a acestui document la următoarele instituţii:
    • Administraţia Prezidenţială a României – Cancelaria Preşedintelui, documentul s-a depus la Registratura Generală, primind nr. 10.077/20.08.2012;
    • Parlamentul României – Senatul României – În atenţia Preşedintelui Senatului, documentul s-a depus la Biroul de relaţii cu publicul şi informare publică directă, primind nr. 337/20.08.2012;
    • Parlamentul României – Camera Deputaţilor – În atenţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor, documentul s-a depus la Registratura Generală, primind nr. 2.812/20.08.2012;
    • Guvernul României – În atenţia Primului Ministru, documentul s-a depus la Secretariatul General - Registratura Generală, primind nr. 12.927/20.08.2012.

    În concordanţă cu cerinţele noastre, vom urmării şi vă vom informa asupra conţinutului răspunsurilor primite.

    Preşedinte,
    Prof. Dr. Vintilescu Mircea

    ReplyDelete
  34. Nu CCR stabileste pragul electoral. Restul e amatorism. Puteati sa consultati un simplu jurist.

    ReplyDelete
  35. În concordanţă cu cerinţele noastre, vom urmării (!!!) şi vă vom ... etc.
    Dle Prof. Dr.... cine a redactat in realitate scrisoarea asta? Nu pot sa cred ca un "prof. dr.".

    ReplyDelete